Minifie van Schaik Architects
MvS Architects
Palm Deira Corniche


client:
Nakheel
date:
2007
location:
United Arab Emirates
address:
Abu Hali Road, Dubai
map:
link to map



Palm Deira Corniche is a 30m wide 4km long programmed waters edge public realm development designed in association with Rush Wright Associates.

Located on the canal side of the new Dubai Palm Deira development, this verdant and programmed stretch of waters edge is the front door to the new island. The corniche provides shade and activity at an experiential level. Moreover, it provides an iconic address for the new palm and is visible from the Dubai mainland accross the 170m canal.

The strip’s rich paving patterns, kiosks and shade structures are accessible by land and water, via an array of Abra stations. The strip pivots around a large public park with a naturally ventilated giant verdant super roof providing shaded and climatically mediated public space textured with high end retail pods, protected public play areas and paddling pools.

corniche01_page_1_image_0002.jpg
souk_page_1_image_0002.jpg
01_page_01_image_0003.jpg
01_page_02_image_0003.jpg
01_page_03_image_0003.jpg
01_page_16_image_0003.jpg
night_looking_out.jpg
corniche02_page_1_image_0002.jpg
crop_00.jpg
view_06.jpg
crop_01.jpg