Minifie van Schaik Architects
MvS Architects
Hevea Tower

client:
Lembaga Getah Malaysia
date:
2015
location:
KL, Malaysia
team:
MvS Architects + Lee Chor Wah Architect / iPartnership



The aim of this project was to translate LGM's vision and its enterprising character into a building with lively and hospitable working conditions that would stimulate identity, efficiency and collaboration.


The 17 storey tower will function as the LGM Corporate Office. The proposed design comprises a day care nursery, police station, gym and a cafeteria. The building will perform as a one stop centre for the user, a multifunctional hub that will allow working parents to drop their kids at the nursery, pick up breakfast and head to the office – all within one route.

The building's facade is formed by a sequence of undulating panels that are somewhat of an organic nature, a reference to the formation of bark on the hevea tree trunk. The series of jagged edges provide the informal meeting area to occur at the office space thus encouraging communication between employees. The juxtaposition of formal and informal program within the office environment is key to breaking the monotony of typical office tower.

This project has reached the end of design development and construction will commence in 2016.

hevea_tower_night_view_crop.jpg
elevated_courtyard_view_crop.jpg
interiorv2.jpg
bowl_landscape4_210x140.jpg
hevea_tower_view_crop.jpg
Images by MvS Architects.